Op bezoek bij Hijs


9 januari waren we bij Hijs te gast. Dit keer werd de U8 bijgestaan door Liam en Lloyd van de ijshockeyschool. Lucas was deze week onze goalie. Bobby en Oliver speelden mee met de U10. We begonnen ietwat onwennig tegen Hijs. De tegenstander scoorde in de laatste 5 minuten twee keer nadat we wat aftastend de wedstrijd speelden. 

Tegen de grote hoeveelheid Leidse Lions waren we goed opgewassen. We hielden ze weg van ons goal, maar de keeper was te goed om de pogingen van Jens om te scoren tegen te houden. Na goede verdediging scoorde Leiden net voor het eind 1-0. 

In het kwartiertje pauze zagen de U8-ers er wat verslagen uit, maar vol goede moed stonden we een tweede keer tegenover Hijs. Maurick schoot hoog in en maakt daarmee een prachtig goal. Het leek lang een overwinning te worden. Jammer genoeg maakte Hijs iets voor het einde een gelijkmaker en daar bleef het bij; 1-1

En dan de laatste wedstrijd tegen Leiden. Opnieuw zagen we vanaf de tribune dat Leiden zijn kracht van de keeper moet hebben. Het lukte ons niet om te scoren. Een aantal aanvallen in het begin en midden van de wedstrijd maakte geen punt. Maar Sven is het wél gelukt! Hij maakte 2 minuten voor tijd een goal! Eindstand 1-0.

Lloyd van de ijshockeyschool maakte prachtige passes, hij mistte geen puck die zijn kant op kwam. Ze werden allemaal hard weggeslagen! Liam volgde de puck en spelers zo goed als hij kon, wat een enthousiasme! 

Opnieuw een mooie zondag op het ijs. Met als kers op de taart een jarige coach Gijs die werd toegezongen in de kleedkamer en een welkome traktatie uitdeelde!

Artikel info

Geplaatst op:
19-01-2020
Geplaatst door:

Tags: